Bjørn Opsahl

Bjørn Opsahl er en av Norges mest profilerte fotografer. Opsahl debuterte som kunstner med utstillingen «Deadscapes» i 2005 på Henie-Onstad Kunstsenter, og fulgte opp med «Ask the Dust» på Stenersen Museum i 2009.

Bjørn Opsahl er kjent for sine uredde artist-portretter og stadig utforskende moteserier for blant annet norske Elle og Cosmopolitan. I tillegg er han også kjent som fotograf og dommer i Top Model Norge og som fotograf og dommer i Swedens Next Top Model. Han var også dommer og fotograf for alle episoder av Norges Miss Universe i 2005.

Bjørn har ingen formell fotoutdannelse, hverken fra skolebenk eller praksis som assistent. Han begynte som roadie for ulike arrangementer, festivaler, konserter og sportsarrangementer. I en pause på en jobb gikk han til den lokale kiosken for å kjøpe en pølse og fem Flax-lodd. Han skrapte frem 25.000 kroner og reiste direkte til Stockholm for å feste bort alle pengene, men da han kom hjem hadde han også fått kjøpt seg sitt første kamera.

Hans bilder er publisert i blant annet Rolling Stone og Elle, og på kundelisten står Discovery Channel, Guns n’ Roses og Kat Von D.

Opsahl underviser i fotografi og lyssetting på Bilder Nordic School of Photography i Oslo, og har holdt en rekke workshops og foredrag landet rundt siden 2005. Han arbeider også som regissør for reklamefilm og musikkvideoer. Han har laget musikkvideoer for blant annet: Aleksander With / Lene Marlin, Carburetors, Surferosa, D’Sound og Alejandro Fuentes.