Arrangørgruppen Kreativ Foto Bergen inviterer fotointeresserte til noen intense junidager tettpakket med fotoaktivitet ved Fana Folkehøgskole. Fra og med onsdag 13. til og med søndag 17. juni står minikurs og foredrag med internasjonalt anerkjente fotografnavn på plakaten. Fotofest i Vest legges opp til å være en sosial fotofestival, der man kommer hjem med mange minner på brikken og enda flere minner i hjertet.

Blant de mange spennende navnene på plakaten er Leica-ambassadør Bjørn Opsahl. Han er blant landets mest profilerte fotografer, og har i 25 år holdt på med musikkfotografi og portrettering. I hans seneste prosjekt følger han talkshowet Skavlan og portretterer gjestene i sitt provisoriske backstage-studio. Her opererer han med tidsrammer på 90 sekunder til 20 minutter, og prosjektet har hittil har vart i seks år og resultert i mer enn 20 000 eksponeringer. Prosjektet regnes som et av Nordens største portrettprosjekt og skal på sikt resultere i en bokutgivelse.

Torsdag 14. juni og fredag 15. juni er Bjørn klar for å dele sin kunnskap og erfaring i en intensiv helgeworkshop med fokus på portrett. Deltagerne blir kjent med hele prosessen fra research til opptak til etterarbeid. Du vil lære om portrett som uttrykksform, lyssetting i studio og enkle verktøy for etterarbeid, og hver deltager går hjem med et stort print av sitt beste bilde fra workshopen. Les workshopbeskrivelsen og meld deg på her >

Arrangørene fra Kreativ Foto Bergen er en liten gruppe fotoentusiaster som også er medlemmer av Bekkalokket fotoklubb, men som ivrer for å spre fotoglede også ut over klubbens egen aktiviteter. Et godt samarbeid med CEWE Japan Photo har muliggjort et spennende program med internasjonale kursholdere, og ved å legge arrangementet til Fana Folkehøgskole holdes prisen for overnatting på et lavt nivå.

Arrangørene vet av erfaring at minneverdige workshops skapes når deltagere og kursholdere samles på ett sted og sosialiserer også utenom selve fotograferingen. Derfor tilbys rimelig overnatting, eller man kan velge dagspakker der man deltar ved fellesmåltider. Det vil også være en festivalkafé på området. Det sosiale aspektet ved å omgås kursholdere, arrangører og deltakere fra de andre workshopene er så vidt arrangørene har kunnet fastslå unikt for Fotofest i Vest.

Facebook-event: facebook.com/events/2117975035157678/

Hjemmeside: fotofestivest.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Eventer, Leica M, Workshops

Stikkord

, , , , , , , , ,