22. juni 2015

Eyes Wide Open!

Leica endret dokumentarfotografiet. De små håndholdte kameraene har uniformert fotografer i aviser og billedbyråer i en årrekke og gjort det mulig å fange historiske øyeblikk. «Eyes Wide Open!» gir deg 100 år med Leica-fotografering.

Historien om Leica begynner med en tysk finmekaniker. Oskar Barnack slet med astma og hadde vanskelig for å bære rundt på store og tunge kameraer med stativ og glassplater som var vanlige på begynnelsen av 1900-tallet. Han drømte om å konstruere et lite kamera med høy kvalitet som var enkelt å ta med seg over alt. I 1913 utviklet han den første prototypen. Han valgte å bruke 35mm-formatet som ble brukt i filmkameraer, men utvidet rammestørrelsen til 24 mm x 36 mm. Det originale street- og dokumentarkameraet var født. De første fotojournalistiske bildene ble tatt i Wetzlar med Ur-Leicaen av nettopp Oskar Barnack.

Boken «Eyes Wide Open!» favner kunst- og kulturhistorie relatert til Leica-kameraene fra 1920-tallet og fram til i dag. Essays av internasjonale forfattere omhandler blant annet den tekniske tilblivelsen av Leica, Leicas innflytelse på moderne fotojournalistikk og ikke minst Leicas betydning for ulike strømninger innenfor fotografisk avant-garde. Hittil upubliserte dokumenter fra arkivene til Leica Camera AG er også å finne i denne rikt illustrerte jubileumsboken, fylt med bilder av legendariske Leica-fotografer.
eyes-wide-open-AugenAuf!2

eyes-wide-open-AugenAuf!4

eyes-wide-open-AugenAuf!6

eyes-wide-open-AugenAuf!1

eyes-wide-open-AugenAuf!5

eyes-wide-open-AugenAuf!3

eyes-wide-open-leica_cover_DE-klein

  • Tittel: Eyes Wide Open!
  • Språk: Engelsk
  • Innbundet med banderole
  • 27 x 32 cm
  • 564 sider med 12 siders hefteinnstikk
  • 1200 bilder
  • 899,- inkl. mva.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , ,