Rett før jul fikk jeg en pakke i posten.  Jeg tok den hjem og satt den på en hylle i gangen. Jeg spiste middag, fikk barna i seng. Jeg åpnet pakken, joda, det var et kamera der. Pakket det ned igjen, satte fra meg esken.

Noen dager gikk. Jeg åpnet pakken igjen, joda, det var fremdeles et kamera der. Jeg tok det ut, ladet det opp, pakket det ned igjen.

I romjulen tok jeg fram kameraet igjen. Skrudde på 70mm objektivet. Leste manualen. Stilte inn menyen. Manuell blender, manuell lukker. Pakket alt sammen ned igjen.

Leica S har alltid fremstått som et mystisk dyr. Som en enhjørning eller lynx. Søker du etter det på Internett så kan du lese om det, se bilder, men jeg kjenner ingen som har sett en ekte bigfoot eller en Leica S. Og nå har jeg plutselig en ekte Leica S her hjemme hos meg. Hva i all verden skal jeg bruke dette til?

I over ett års tid nå har jeg fotografert flyttingen av dyr fra Naturhistorisk museum i Bergen. Jeg har brukt mellomformat og film. Knall det. Men det gjør at det kan gå flere måneder fra bildet er tatt til jeg kan jobbe med det på skjerm og print. Jeg ville ha et digitalt kamera som lot meg jobbe enkelt, men som samtidig hadde knall knall filer.

I dag var Leica S med på Naturhistorisk samling for første gang. Nedpakking av eksotiske fugler. Jeg fant meg en struts. Fotografere med nytt kamera er som å kjøre leiebil. Alle ting er der, men alt er helt annerledes. Ratt, gir, speil, radio. Hmm, er dette rett? Hva er den knappen til? Etter 15 minutter begynner det å sitte. Tar et bilde. Okey. Skal gå bra dette. Bare å kjøre på. Foto Helge Skodvin

Foto Helge Skodvin

Helge Skodvin representeres av momentagency.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , , ,