Jeg ble hentet i riben til Ørjan i Båtsfjord havn kl. 04:30 i stiv kuling og snøfokk. Jeg trodde at det umulig kunne bli noe av, men som Ørjan kunne fortelle, så hadde han aldri avlyst en tur. Typisk finnmarking. Bildene er tatt fra fotoskjulet til Hanne og Ørjan i Arctic Tourist i Båtsfjord. Skjulet vises på et av bildene som en svart, flytende hytte.

Jeg lå 7 timer i fotoskjulet sammen med en engelskmann og en italiener. To veldig entusiastiske amatørfotografer som reiste rundt sammen med konene sine i Norden og fotograferte fra det ene skjulet til det andre. Det har blitt en liten industri dette, å leie ut fotoskjul til «gale» naturfotografer.

De var på rett sted for å treffe praktærfugl, som overvintrer langs kysten av Nord-Norge. Den oransje nebbknølen, det lyseblå hodet, den rustrøde magen og den svarte og hvite ryggen hos hannen er umiskjennelig. Hunnen ligner veldig på ærfuglhunner med den brundominerende fjærdrakten. Flotte sjøfugler i andefamilien som er tilpasset tøffe, arktiske forhold.

Snøstorm, kulde og praktærfugl – jeg kunne ikke hatt det bedre selv. Leica M med Apo-telyt 280mm funket suverent hele dagen, med ISO 800-3200. Man vender seg ganske raskt til å stille fokus på gamlemåten. Det føles litt Cartier-Bresson og «sannhetens øyeblikk»-aktig. Mens mine internasjonale venner tok 40 bilder i sekundet, nøyde jeg meg med øyeblikket. Ble mye spennende ut av det, synes jeg.

Foto Helge Eek
Foto Helge Eek

Foto Helge Eek

Foto Helge Eek

Foto Helge Eek

Foto Helge Eek

Foto Helge EekHelge Eeks hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , , ,