Det er alltid hyggelig å få en oppmerksomhet for et stykke arbeid man har gjort, i dette tilfellet for bilder som ble tatt i høst. Damian Heinisch og jeg var på jobb for Lund Hagem Arkitekter og fotograferte Villa Furulund, arkitekt Svein Lund sitt eget hjem. Det ble ferdigstilt for 16 år siden og ble bygget rundt eksisterende trær på en naturtomt på Ullern i Oslo. Huset består av to L- formede hus som er separert av en lang tykk vegg, for å skape private rom til de to familiene som bor der. Vi oppholdt oss for det meste i arkitektens egen bolig, som var bygget rundt en sentral trapp som splitter seg som grener til fire separate etasjer. Barnas underetasje, gang og arbeidsrom, stue, og soverom. Et massivt og solid bygg, med en enorm sjarm og varme.

Personlig ble jeg veldig fascinert av tankene bak huset, og selv om det var litt tett og ”mørkt”, følte jeg meg allikevel fri og trygg. Fantastiske møbler og et lys som endret seg drastisk gjennom hele huset over dagen. Det gjorde at vi måtte jobbe raskt og planlegge bilder ut ifra tips vi hadde fått av arkitekten. Samtidig fikk jeg muligheten til å gå rundt i huset og observere stemninger og konstellasjoner med referanser til liv og lys.

”Bildene setter deg i en stemning og man får et inntrykk av huset både inne og ute.” – slik lyder bildeteksten under de fire bildene jeg fikk i årets Gullsnitt bok. Festen gikk av stabelen den 7. mars og alkoholen fløt i tykt og tynt gjennom Månefisken. Det var den kvelden jeg gikk opp på scenen og alt jeg kan huske jeg sa var, ”Tusen takk” og ”Nei, har egentlig ikke det”. Det siste sitatet var svaret mitt på konferansier Isidor Åstrøm sitt spørsmål, ”Har du noe å fortelle om bildene?” Svært takknemlig inne i meg selv gikk jeg ned fra scenen med gull under armen. Tror jeg tok prisen for færrest ord den kvelden.

Jeg fotograferte med en Leica M og Leica Summicron-M 35mm f/2.

Disse bildene vant jeg med:

SimenØ_Furulund_bresson_001

SimenØ_Furulund_bresson_002

SimenØ_Furulund_bresson_003

SimenØ_Furulund_bresson_004

SimenØ_Furulund_bresson_005

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , ,