«Han begraver sin far. Elvin Faltoranan begraver sin far. Ti dager etter at Tyfonen Haiyan raserte landsbyen St. Joaquin fant ha den døde kroppen i en elv. Tyfonen viste ingen nåde og rammet Sør-øst asia med voldsom styrke 8. november 2013. Hardest gikk det utover befolkningen på Filippinene. Snart ligger faren hans gravlagt sammen med 200 andre landsbybeboere i St. Joaquin, som ligger et par mil sørover fra byen Tacloban. Dette er den hardest rammede delen av Filippinene.»

Slik lyder teksten til bildet som ga frilansfotograf og Leica-entusiast, Paal Audestad, tredjeplass i kategorien «Nyhet» under Årets bilde 2013. Bildet er hentet ut av en bildeserie fra en reportasje som også ga tredjeplass i kategorien «Nyhet Reportasje». Paal Audestad tok også med seg hjem det gjeveste trofeet i form av Årets bilde 2013, et sterkt portrett av en kreftsyk mann på dødsleiet:

I speilet på Ragnhilds kommode ser vi henne pleie sin mann Håkon på dødsleiet. i vinduet står et bilde fra en glad dag i Frognerparken i 2007, da de nettopp var blitt samboere. Sommeren 2011 fikk Håkon Kirkeby Buch vondt i magen. Smertene ble verre og verre. Når han hadde spist, kastet han opp. I desember hadde legene konklusjonen klar, aggressiv kreft i tynntarmen. Da han våknet fra narkosen etter sin tredje operasjon i januar, fikk han det verst tenkelige budskapet. -Jeg har svært dårlige nyheter. Du er fortsatt veldig syk. Det var ingenting vi kunne gjøre. 12. mars sovnet 31 år gamle Håkon inn i sin egen seng med kona Ragnhild ved sin side.

I speilet på Ragnhilds kommode ser vi henne pleie sin mann Håkon på dødsleiet. I vinduet står et bilde fra en glad dag i Frognerparken i 2007, da de nettopp var blitt samboere. Sommeren 2011 fikk Håkon Kirkeby Buch vondt i magen. Smertene ble verre og verre. Når han hadde spist, kastet han opp. I desember hadde legene konklusjonen klar: Aggressiv kreft i tynntarmen. Da han våknet fra narkosen etter sin tredje operasjon i januar, fikk han det verst tenkelige budskapet. – Jeg har svært dårlige nyheter. Du er fortsatt veldig syk. Det var ingenting vi kunne gjøre. 12. mars sovnet 31 år gamle Håkon inn i sin egen seng med kona Ragnhild ved sin side.

Vi gratulerer en av våre viktigste bidragsytere på bloggen, og vi gleder oss til følge deg videre de neste årene.

Bildeserien som ga tredjeplass i «Nyhet Reportasje» kan du se her, og er fotografert med Leica M9 og Canon 5D Mark II:

10466-2-filippinene1liten

Byen Tacloban ble totalrassert da tyfonen rammet Sør-øst asia med voldsom styrke 8. november 2013. Tyfonen drepte over 6000 mennesker på Filippinene.

10466-2-filippinene2liten

Selv om det har gått en uke siden tyfonen la Tacloban i ruiner, ligger det fremdeles lik langs veiene.

10466-2-filippinene3liten

Tusenvis av mennesker prøver å komme seg på et fly ut av Tacloban, og venter på byens raserte flyplass.

10466-2-filippinene4liten

Elvin Faltoranan begraver sin far. Ti dager etter at Tyfonen Haiyan rasserte landsbyen St. Joaquin fant ha den døde kroppen i en elv. St. Joaquin ligger et par mil fra Tacloban.

10466-2-filippinene5liten

Et titalls mennesker søkte tilflukt i kirken i St. Joaquin, alle omkom.

10466-2-filippinene6liten

Mer enn to millioner mennesker mistet hjemmene sine, mange bor på gata.

10466-2-filippinene7liten

Taala ble født dagen etter at Tyfonen raserte Tacloban, og ligger på en provisorisk hylle på byens sykehus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , ,