Stjernefotografen Sølve Sundsbø åpner i nye Shoot Gallery i Uranienborgveien 5. Shoot Gallery er Oslos første private galleri dedikert til kunstfotografi og det blir også hans første separatutstilling i hjemlandet. Sølve Sundsbø vil være tilstede under åpningen.

Sølve Sundsbø er født og oppvokst i Norge og har siden han flyttet til London i 1995 skaffet seg en unik posisjon innen internasjonal motefotografi. Han har fotografert for mange av verdens største motehus som Chanel, Gucci og Dolce & Gabbana, og har også gjort redaksjonelle oppdrag for internasjonale magasiner som Italian Vogue, Love, i-D og W. I 2011 vant han en Emmy for sin New York Times Oscar portfolio “14 Actors Acting”. Han har fotografert så vel kongefamilien som Madonna, Michael Douglas og Natalie Portman. Nå gjør han for første gang en stor salgsutstilling hjemme i Norge.

Sølve Sundsbø er nok mer kjent ute i verden enn her hjemme og har stilt ut i Stockholm, London og New York så det
er på høy tid vi får presentert ham skikkelig i Oslo. Han slutter seg til en klassisk tradisjon innen motefotografi men tilhører samtidig en teknisk avant-garde med sitt svært avanserte visuelle språk og sin meget personlige postproduksjon. Utstillingen er kuratert av Greger Ulf Nilson, partner og kurator hos GunGallery i Stockholm, hvor han allerede har gjort to utstillinger med Sundsbø med stor suksess.

Den 26. oktober åpner Shoot Gallery dørene i Uranienborgveien 5 i Oslo for første gang. Gallerist Helene Gulaker Hansen har hatt Sølve Sundsbø på toppen av sin liste for drømmeåpninger. Nå skjer det.

Galleriet skal presentere så vel skandinavisk talent som internasjonalt etablerte kunstnere og være en internasjonalt spennende markedsplass for å oppleve kunstfotografi i alle former. Gallerist Helene Gulaker Hansen har bakgrunn som fotograf og kunstmanager

Etterspørselen etter kunstfotografi har eksplodert over hele verden hvor fotografiet fra å være en sidevei innen kunsten nå fullt og helt er anerkjent som kunstform. Og Oslopublikummet er like entusiastiske som resten av verden ifølge gallerist Helene Gulaker Hansen.

– Mitt inntrykk er at nordmenn holder seg svært godt orientert via reiser, utenlandske magasiner og aviser men her hjemme har det jo vært altfor få steder å oppleve fotografi, sier hun.

Shoot Gallery skal møte denne sterke etterspørselen med et galleri som vier seg fullt og helt til fotografiet og ønsker velkommen til entusiastene, kunstnerne, galleriene, institusjonene, samlerne og de nysgjerrige!

Sølve Sundsbø – Rosie og 21 menn
26. oktober – 7. desember
Åpning Lørdag 26. oktober kl. 14.00 – Uranienborgveien 5, Oslo

Man With Flower Sølve Sundsbø

Gareth Sølve Sundsbø

Tyson Sølve Sundsbø

Rosie Sølve Sundsbø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Utstilling

Stikkord

, , ,