Jeg er interessert i forhold i fotografiet. Forholdet mellom mennesker og miljøet. Forholdet mellom motivet og form. Forholdet mellom sannhet og fiksjon Dette er noe av det jeg ønsker å utforske og lære mer om. For meg er det åpenbart at fotografiet ikke forteller en sannhet og at når man fotograferer noe så forvandles det hele. Det kjedelige kan bli til noe uvanlig og hverdagssituasjoner kan bli til noe vakkert. Det glamorøse kan bli forferdelig og det forferdelige kan bli glamorøst. Det hele fascinerer meg veldig.

Jeg ble introdusert for fotografiet 22 år gammel, og ble så fanget av det hele at jeg valgte å si opp jobben for å utforske mediet på fulltid. Dette var i 2010, og siden har jeg reist gjennom USA og store deler av Europa for å fotografere mennesker i mer eller mindre hverdagslige situasjoner. I 2012 valgte jeg å bosette meg i Paris for å kunne fokusere på et større prosjekt. Prosjektet fokuserer på mennesker og den røde tråden er parkene i Paris. Selv om jeg fotograferer uposerte situasjoner ser jeg på bildene som mer artistiske enn dokumentariske. Jeg fascineres mer av det som foregår i bildene enn det som skjer utenfor bilderammen. Denne nye verdenen hvor ting får en ny mening.

Jeg streber etter å skape bilder som stiller flere spørsmål enn de svarer, og i prosessen gjerne få svar på egne spørsmål vedrørende fotografiet. Ved å ikke inkludere tekst ved bildene ønsker jeg at publikum skal stå mer fritt til å skape egne historier ut i fra hva de ser.

»People in Paris Parks» vil bli stilt ut ved Maison de Norvège i Paris, Fotografiens Hus i Oslo, samt Thrane Gård galleri i Sandnes i 2014.

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Dan Skjæveland - Paris Parks

Følg dette prosjektet, samt fremtidige prosjekter av Dan Skjæveland på www.facebook.com/danskjaeveland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, ,