I overkant av ett år har fotograf Anne Sophie Nordrum jobbet med et fotoprosjekt hvor hun har fotografert 21 kvinner i vann. I fossefall, elvestryk og i sjøen – i sol, regn, vind og kulde. Hun hadde et ønske om å la seg – som fotograf – utfordres med kvinner i alle aldre, størrelser og fasonger. Kvinnene er i alderen 16 til 71 år. De fleste av bildene er tatt i Asker, et i Andesfjellene  og et ombord på KonTiki i Oslofjorden.

– Idéen kom til meg i fjor sommer. Jeg ville utfordre meg selv som fotograf, vise skjønnheten hos hver enkelt kvinne uansett alder, fasong og størrelse. Det var viktig for meg å opparbeide tillit og trygghet hos kvinnene. De skulle tross alt ta av seg klærne og posere nakne i vann kun drapert i et tynt silkestoff.

En av modellene, Snøhetta-arkitekt Ingebjørg Skaare, uttaler:

– Anne Sophie er veldig kompromissløs, hun har en djerv tilnærming til det hun jobber med og det smitter over på de hun samarbeider med.

Utstillingen har ført til invitasjon fra Nordic Light som ønsker å vise hele utstillingen på Galleri Nordic Light – House of Photography i Kristiansund i desember 2013.

– Det har vært et svært givende og utviklende prosjekt å jobbe med. Da jeg startet opp for 12 måneder siden hadde jeg ingen anelse om hva dette skulle ende opp med og heller ikke at jeg skulle oppleve å få så god respons. Jeg har jobbet målrettet, vært tro mot meg selv i forhold til min idé og lagt ned svært mange arbeidstimer. Etter å ha gått svanger med dette prosjektet i 12 måneder ble det en tilfredstillende og smertefri fødsel på åpningen.

21 nakne kvinner er utgangspunktet for Anne Sophie Nordrums fotoutstilling med 33 bilder  – SENSIBILITÀ –  som åpnet på Oslofjordmuseet i Vollen – torsdag 22. August. SENSIBILITÀ betyr sensibilitet – følsomhet, ømfintlighet, graden av en nerves evne til å lede inntrykk.

Utstillingen på Oslofjordmuseet vil henge frem til 13. September.

Anne Sophie Nordrum

Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

59CX0081 Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

Bresson - Foto Anne Sophie Nordrum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Utstilling

Stikkord

, , , , ,