Øyafestivalen er en musikkfestival som arrangeres i Oslo hvert år. Festivalen har vært lokalisert i Middelalderparken frem til nå, men neste år flyttes den til Tøyen. I år var det ca. 85.000 besøkende i løpet av festivalens fire dager, og jeg var tilstede med en Leica S2.

Min jobb i år var å ta bilder av miljø, renovasjon, sponsor og stemningen for Øya. Blant annet av Natur og Ungdom sin fantastiske søppelsortering. De sorterer all søppel for hånd backstage for å være sikre på at alt havner riktig. Jeg tok også bilder for nettsiden 730.no, og det er sistnevntes konsertbilder som vises her på Leica-bloggen.

Leica S2 ble trolig ikke designet for å ta konsertbilder, men jeg tenkte at det kunne være en morsom utfordring, så jeg brukte det utelukkende under hele festivalen. Etter litt prøving og feiling første dagen valgte jeg å kjøre kameraet på manuelle innstillinger og manuell fokus. Det er til tider hektisk aktivitet på scenen, men søkeren til Leica S2 er omtrent som å se gjennom et vindu i forhold til andre kameraer, så det gikk greit. En av utfordringene er selvfølgelig at Leica S2 har maksimalt iso 1250 og laveste blendertall på 2.5. Disste tallene kombinert med spretne artister kan gjøre at man ender opp med litt vel mye bevegelsesuskarphet.

Til jobben jeg gjorde for Øya var kameraet helt topp. Alt foregikk på dagtid og filene er fantastiske. Jeg brukte kun tilgjengelig lys på alt og utelukkende 70mm og 120mm.

Angel Haze. Amerikansk rapper.

Angel Haze. Amerikansk rapper.

beach.club.120.2

Amerikanske Beach House.

James Blake

James Blake

Kendrik Lamar

Kendrik Lamar

Kerry King, gitarist i Slayer.

Kerry King, gitarist i Slayer.

Kraftwerk

Kraftwerk

Shining

Shining

Tom Araya, bassist og vokalist i Slayer

Tom Araya, bassist og vokalist i Slayer.

Oslos "barcode" sett fra Middelalderparken.

Oslos «barcode» sett fra Middelalderparken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , ,