Magnitogorsk, Russland. Europas bortgjemte hjørne i øst. «Once Stalins’ Model Town, Now a Pollution Hell Hole». Like før Mats Zuccarello Aasen ble gjenforent med New York Rangers og havnet i unåde hos Norsk Tipping og Norsk Ishockeyforbund bodde han i nettopp denne byen.

Den fargeløse byen er eid av jernverket MMK som på både tilfører byen økonomi, luftveisinfeksjoner og et hockeylag i verdens nest beste hockeyliga; Kontinental Hockey League hvor oligarker betaler spillerene million-lønninger. Mats var en av dem, for laget Metallurg Magnitogorsk.

Når det regner på presten drypper det på klokkeren; Glenn Jensen er en lagspiller selvom han ikke spiller på laget. Han ble med på flyttelasset til Mats; som profesjonell kompis, fikser, selskap og support i det som i en relativt ukjent by på grensen til Kazakstan kun kan omtales som et relativt monotont liv for en hockeystjerne.

I en uke under sluttspillet var vi sammen med gutta for Magasinet Plot og spiste på de samme tre restaurantene, så de samme fotballkampene i leiligheten, så hockey og ble underholdt når de tok livet av hverandre og lagkamerater i Norge med Call of Duty på Xbox.

©eivind_natvig_plot_002

©eivind_natvig_plot_003

©eivind_natvig_plot_004

©eivind_natvig_plot_005

©eivind_natvig_plot_006

©eivind_natvig_plot_007

©eivind_natvig_plot_008

©eivind_natvig_plot_009

©eivind_natvig_plot_010

©eivind_natvig_plot_011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , ,