Den Blå Lagune på Island er øyas mest kjente sted for ro og velvære. Her opplever besøkende en dampende turkisblå innsjø med hvit strandkant, sorte klipper og svoveldamp som stiger opp fra vannet fra alle kanter.

Den spesielle fargen skyldes et unikt økosystem. Blågrønne alger og hvite kisel-utfellinger danner avleiringer nede på bunnen av bassenget og gir vannet den blåturkise fargen.

10517-9-lagune2

Bildeserien fra Den Blå Lagune på Island ble gjort i Grindavik på Reykjaneshalvøya i forbindelse med en reiselivsreportasje for Dagbladet. Journalisten og jeg ankom stedet en tidlig desembermorgen. Solen hadde ennå ikke tittet frem så tåken lå fortsatt lavt over lagunen.

10517-9-lagune4

Som vanlig begynte jeg å fotografere området med engang vi kom frem, for det var få mennesker som hadde kommet, men noen få hadde kommet seg ute i vannet for et morgenbad.

10517-9-lagune5

Et par fra Storbritannia ble en perfekt setting for bildene til avisen selv om lyset var litt flatt og kjedelig. Siden journalisten var inne for å gjøre intervjuet med våre britiske venner ruslet jeg rundt på egenhånd. Plutselig dukket det opp et fantastisk landskap. Sola tittet frem over fjelltoppene og med minus 7-10 grader i lufta ble det en utrolig stemning da solstrålene streifet gjennom tåkedisen. Da la jeg vekk mitt «vanlige» kamerautstyr og hentet frem min Leica M9-P med en Summicron-M 35mm f/2. Så løp jeg inn til journalisten og ropte: «Her trenger jeg en time!»

10517-9-lagune8

Leicaen er et perfekt verktøy i en slik sammenheng. Det er lite, diskré og smidig. De fleste reagerte ikke på meg der jeg gikk rundt og fotograferte, de som registrerte hva jeg gjorde bare nikket tilbake med et smil, eller et «det er helt i orden uttrykk». Jeg skulle gjerne vært der hele dagen, men glad for den ekstra timen jeg fikk. Det ga meg en fotografisk opplevelse.

Ta gjerne en titt på min hjemmeside.

Bli med på praten! 1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , , ,