I 2007 dro jeg på min første tur med Plan Norge. Den gang gikk turen til Kenya for å besøke fadderbarnet mitt Lewis og hans familie.

L1079839

Det ble en meget sterk tur der Lewis faktisk ble rammet av malaria mens jeg var der. Jeg fikk fysisk være med å sørge for at han fikk legehjelp og riktig medisin slik at han overlevde.

L1079819

Den turen forandret livet mitt på flere måter. Så når jeg igjen ble spurt om å bli med Plan ut i felt nok en gang, trengte jeg ikke tenke meg om.

L1079977

Denne gangen skulle turen gå til Malawi i Afrika, et av de fattigste landene i verden. Rart og spennende. Jeg pakket ned malariatablettene og Leica-kameraet og satte kursen sør for ekvator.

L1079978

Malawi skulle vise seg å være utrolig frodig og vakkert. Grønt så langt du kunne se. Det var slutten av en regntid. Regnbue hver dag, men mennenskene jeg møtte der skulle vise seg å være det vakreste av alt.

L1080114

Jeg ble fort kjent med en 16 år gammel jente som heter Rose. Hun hadde mistet begge sine foreldre for flere år siden, og tok hånd om sin gamle bestemor, sin yngre søster, og hennes barn. Søsteren fødte barnet sitt i en alder av 11 år. Akkurat det har jeg fortsatt ikke fått hodet mitt rundt.

L1079982

Leirevegger. Stråtak. Barfot. Store smil. Det skulle vise seg at de lokale barna jeg møtte, fort skjønte konseptet fotografi, og de lo og pekte da jeg viste de bildene jeg hadde tatt av de, før de satte opp en ny «pose».

L1080151

I en annen landsby møtte jeg en 90 år gammel vakker dame. Utrolig, med tanke på at den gjennomsnittlige levealderen der er 48 år (!). En ting er hvor utrolig vakre disse menneskene er på innsiden, en annen ting er hvor utrolig visuelt fantastiske de er. Den mørke huden mot det grønne landskapet var som kunst for meg.

L1079946

Leica kameraet fikk virkelig kjørt seg, og det samme gjorde flere minnekort. Men likevel var det hodet og hjertet mitt som var fullest da jeg kom hjem til påskeferie. Det var en alt for kort tur, og alt for mange inntrykk. Inntrykk som måtte få synke inn. Prosesseres.

L1080080

Jeg fikk se hvor mange flotte ting Plan hadde fått gjort der nede. Vann. Skoler. Mat. Medisiner. Likevel føles det ikke tilstrekkelig. Denne gangen har jeg hvertfall bilder som minner meg på at det aldri er for sent å dra tilbake.

L1080105

Her kan du se et klipp med Aleksander i Malawi fra programmet «Idol gir tilbake» på TV2:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , ,