Jeg har alltid vært fascinert av kameraets evne til å fange øyeblikket og forevige det som skjer der og da foran objektivet. Jeg begynte å fotografere da jeg var ti år, og kjøpte meg min første speilrefleks; Zenit-E, en russisk SLR som var helt manuell og bygget som en tanks.

Arne Adli Oslo inne ute-2

For ikke så mange år siden fikk fotointeressen min en liten renessanse og jeg lette etter et kamera som kunne gi meg kontrollen og som holdt fokus på det grunnleggende i fotograferingen. Jeg endte opp med både en M6 og en M8, som etter hvert ble til en M9.

Arne Adli Oslo inne ute-3

En vår for et par år siden dro jeg til Skrova sammen med Bresson og et knippe fotointeresserte mennesker. Her ble jeg kjent med Trond Lindholm, Atle Alvær og Morgan Sikkerbøl. Siden den gang har vi møttes med jevne mellomrom for å fange øyeblikkene i Oslo.

Arne Adli Oslo inne ute-4

Det blir mye gater og smug, bakgårder og brune buler, og ikke minst mennesker som vi treffer på veien. Det har blitt mange bilder over en øl på Teddys eller andre steder vi havner på vår vei. Når man vandrer slik gjennom byen, fra en tidlig ettermiddag til ut i de små nattetimer, finner man ut at Oslo har mye å by på, sett gjennom en kamerasøker, inne som ute.

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. Det der liker jeg godt, øyeblikket, gjerne i b/w,, nå har ikke jeg Leica og er nok langt unna din/deres erfaring, men jej bruker ofte M innst. på mitt Nikon D3100, men jeg håper jeg kan få prøve en Leica og få kjøpt meg etterhvert..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , ,