Jeg jobber alltid med naturlig lys, noe som ikke er direkte kompatibelt med vintermørket i Norge. Siden muligheten til å prøve Monochrom først dukket opp i desember, hadde jeg ikke veldig store forventninger til resultatet. Jeg fikk testet kameraet under et par modelltester og på en portrettjobb for D2.

Richard Eriksen Leica Monochrom

Først som sist kan jeg bare bekrefte at Monochrom er det peneste og best konstruerte digitale kameraet jeg har holdt. Det overrasker vel ingen. Det som derimot overrasker er hvor høy kvalitet filene holder og hvor lett det er å jobbe med begrensende lysforhold. Dette handler ikke kun om lite støy, men også i hvilken grad man beholder dynamikk og skarphet. Skjermen yter ikke disse egenskapene full rettferdighet, men det er ikke nødvendigvis et minus.

Richard Eriksen Leica Monochrom

Etter å ha prøvd meg litt frem endte jeg opp med å skru av skjermen, og fant at det var fullt mulig å jobbe med kameraet som et ekte analogt kamera. Kun unntaksvis sjekker jeg preview for å se at eksponeringene fungerer.

Alle bildene er tatt i min egen stue i slutten av desember.

Richard Eriksen Leica Monochrom

Richard Eriksen Leica Monochrom

Richard Eriksen Leica Monochrom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M, Leica M Monochrom

Stikkord

, , ,