Påmeldinger til Leica Oskar Barnack Award 2013 mottas fortløpende på nettet mellom 15. januar og 1. mars 2013. En internasjonal jury skal hedre fotografer som med observasjon kan fange og uttrykke forholdet mellom menneske og miljø.

Bidragene leveres i en portfolio på opp til 12 bilder, og fotografiene må dokumentere samspillet mellom menneske og miljø på en kreativ, diskret og banebrytende måte. Fotoseriene blir publisert i et galleri på Leicas nettsider.

soon_en

Alle fotografer kan delta i konkurransen. Se tidligere bidrag her >>

Vinneren vil motta nye Leica M med objektiv til en verdi av 10.000 euro. I tillegg vil vinneren få 5000 euro i kontanter. En egen pris, «Leica Oskar Barnack Newcomer Award», vil bli gitt til beste fotograf under 25 år. Vinneren av nykommerprisen vil motta en Leica med objektiv.

Leica-M-black

Leica Oskar Barnack Award ble første gang delt ut i 1979 i anledning 100-årsjubileet for Oskar Barnack fødsel. Konkurransen er til minne om Oskar Barnack, oppfinneren og hjernen bak Leica-kameraet. Fra 1914 til 1936 brukte han prototypen av Leica-kameraet vi kjenner i dag, den såkalte Ur-Leicaen, til å dokumentere livet og omgivelsene. Med dette kameraet kunne han ta hele serier med bilder på grunn av den nyskapende filmrullen, og ble en av de første fotografene til å dokumentere forholdet mellom menneske og miljø. Hans fotografier av flommen i Wetzlar i 1920, anses å være den første reportasjeserien tatt med et 35mm kamera.

airstream trailer, florida at night

© Frank Hallam Day, vinner av Leica Oskar Barnack Award 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Konkurranse, Leica M

Stikkord

, , , ,