Bli med på Leica Street Smart Workshop i Los Angeles!
Fotograf Bjørn Opsahl og Andreas Smaaland guider oss gjennom LA fra 30. august til 8. september 2013. I tillegg har vi med oss Magnumfotograf Steve McCurry og fotograf Greg Gorman.

Last ned flyeren som pdf her!

steve-mccurry_portrait

© Steve McCurry / Magnum Photos

Steve McCurry

What is important to my work is the individual picture. I photograph stories on assignment, and of course they have to be put together coherently. But what matters most is that each picture stands on its own, with its own place and feeling.

Magnum-fotograf Steve McCurry har blitt et ikon innen fotografi etter at han for 30 år siden ble smuglet inn i Afghanistan og viste verden de første bildene av konflikten i landet. Armert med to sekker, én med klær og én med film, fotograferte McCurry kulturen og menneskene i østen, der fotografiet “Afghan Girl” står som et av de sterkeste portrettene i fotografiets historie. Allsidige McCurry ble i år valgt til å fotografere jubileumsutgaven til den berømte Pirelli-kalenderen.

Andy-Warhol-greg-gorman

Greg Gorman

For me a photograph is most successful when it doesn’t answer all the questions, and it leaves something to the imagination.

Greg Gorman er en amerikansk fotograf verdenskjent for portretter av Hollywoodkjendiser. Fotografiene hans er tidløse, klassiske og gir få svar om personen han fotograferer. Etter uteksaminering innen kunstfilm for 40 år siden har Greg Gorman blitt en av de mest ettertraktede fotografene i Los Angeles.

Hollywood

Vi akklimatiserer oss på selveste Hollywood Boulevard. Her finnes alt av hjertens lyst og mørkt. Noen dager i Hollywoods grep gjør godt for en sulten fotograf, her finnes alt. Og med legendariske Roosevelt Hotel som hovedkvarter er vi plutselig midt i smørøyet.

I Hollywood treffer vi Steve McCurry for en hel dag med inspirasjon og individuell oppfølging!

Venice Beach

Turen går videre til Venice Beach og alt dens innhold. Som er nok til et bibliotek alene. Vår Los Angeles-workshop handler om møter og portretter, og på Venice Beach finnes ingen unnskyldninger. Folk elsker å bli fotografert i denne byen!

Her treffer vi fantastiske Greg Gorman for inspirasjon og individuell oppfølging en hel dag.

Andre høydepunkter

  • Lunsj ved bassenget på Roosevelt Hotel. Marilyn Monroe gjorde sin første reklamejobb på bassengkanten her.
  • Kjente locations for dagens oppgave.
  • Frivillige fotografisk relaterte utflukter.
  • Klassisk LSSW champagne-frokost med overraskelse.
  • Barbeque og drink-in-movies i hagen.
  • Roadtrip til Mojave Desert.
  • Ad-hoc networking.

Bresson stiller Leica M, Leica S og objektiver til disposisjon. Har du et annet kamerasystem enn Leica, er du selvfølgelig velkommen på workshop.

Praktisk informasjon

Avreise fredag 30. august
Retur søndag 8. september

Pris kr. 24.900,-
Det er begrenset antall plasser. Prisen inkluderer workshop med overraskelser og hotell. Mat og drikke kommer i tillegg.

30. august til 2. september bor vi på Hollywood Roosevelt Hotel. 2. til 8. september bor vi på Hotel Erwin på Venice Beach.

I vår workshop-trilogi har vi reist til Paris og Istanbul. Når vi så endelig vender snuten mot Los Angeles, stikker vi ingenting under en stol. Dette er min gamle hjemby. Og det er ikke hvem som helst som skal være med å bidra til å fylle dagene dine med verdifull inspirasjon og kunnskap.
Foruten å alltid ha med meg min eminente wingman Andreas Smaaland, tar vi likegodt denne gangen med oss Greg Gorman og Steve McCurry som gjesteforelesere. Det skal bli vanvittige forelesninger, tunge oppgaver, overraskelser “LAstyle”, BBQ-kvelder med backyardcinema, morgenturer i California-sol og en roadtrip dypt inn i ørkenen. Og det er bare begynnelsen på setningen.
Jeg sier ikke mer før vi våkner i nærheten av Venice Beach…
-Bjørn Opsahl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Workshops

Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , ,