Da jeg ble spurt om å bli med på dette opptaket ville jeg teste ut hvilke muligheter et digitalt mellomformatskamera kunne gi meg. Jeg gikk for Leica S2, og det jeg satt igjen med var høy oppløsning og detaljer i huden så skarpe at du kan skjære deg på dem.

Jeg hadde aldri selv jobbet med Leica S2 og hadde såvidt holdt i den. Det var et relativt nytt og ukjent kamera for min del, men har du jobbet med andre bakstykker før, er ikke S2ens oppsett og arbeidsflyt vanskelig å forstå. Jeg hentet kameraet hos Bresson på Høvik samme dag som jeg skulle skyte, og det var ingen vanskeligheter eller konflikter fra kameraet da jeg skulle starte fotograferingen. Alle normale innstillinger som iso, lukker og blender og diverse komfortinnstillinger var veldig lett å lokalisere og stille inn. Jeg jobbet kun med normalobjektivet Leica Summarit-S 70mm 2.5, og erfarte en fin og stabil autofokus i forhold til andre mellomformatskameraer jeg har prøvd før.  Det gikk ikke så fort at du ikke fikk det med deg, men den traff stabilt i det fokusområdet jeg ønsket. Følselsen på manuellfokusen var også fin og bra balansert. Kameraet har fin vekt og størrelse til et mellomformat å være, og det var behagelig og greit å jobb med håndholdt.

Det jeg sitter igjen med av inntrykk på S2en er et stabilt og lett oversiktelig mellomformatskamera med skarp og detaljerik oppløsning. Hvis jeg skulle ønske meg noe mer er det bedre muligheter for tether og litt mer tegning i skyggepartiene.

Beautyserien ble gjort sammen stylist Amar Faiz og er å se på Vixen.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , ,