"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

I februar vant Benedikte Olsen gull i “Eget arbeid” på Gullsnitt 2011 med ”I’ll See You Later I Guess”. Juryen uttalte at prosjektet hadde en svært personlig tilnærming og kunne tolkes på utallige måter. Nå stiller hun det ut på Fotografiens Hus. Vernissage holdes torsdag 4. oktober kl. 18.

Prosjektet tar for seg en søskenrelasjon, som lider av en slags ufrivillig distanse. Et spesielt forhold, en spesiell type kjærlighet. Men noe gjør at de aldri helt klarer å komme helt nær hverandre. De lengter etter en relasjon, som de begge vet at de trenger.

«Du kan savne noen, selv om du ser dem rett inn i øynene. Jeg har lært mye om å håpe, og det å vise kjærlighet selv om det noen ganger kan være vanskelig. Jeg har sett alt med nye øyne, og forstått alt.»

Det hele handler om å forstå seg selv og bli trygg.
Jeg mister meg selv ofte.
Jeg forstår deg nå.
Hvorfor alt ble som det ble.
Dørene er ikke vonde å åpne lengre.
Når jeg lar alt fly forbi, på innsiden av øyelokket,
Føles det fjernt og uvirkelig.
Jeg slipper å lengte etter deg nå.

”Dette er et svært personlig prosjekt, som jeg var skeptisk til å fortsette med. Det har derfor vært viktig for meg å opprettholde en slags mystikk i prosjektet, som gir betrakteren rom til å opprette sin egen tolkning av historien bak. Ideen til prosjektet startet ved at jeg fikk avstand til alt som tidligere hadde vært livet mitt. Jeg forstod hvilke faktorer som hadde vært med å spille en stor rolle i livet mitt, og bestemte meg for å forme et prosjekt. Det viste seg å bli et viktig prosjekt for meg, både personlig og fotografisk.»

Benedikte Olsen, født i 1991 og oppvokst i Farsund, Vest-Agder. Hun startet ved Bilder Nordic School Of Photography høsten 2010 og ble uteksaminert våren 2012. Benedikte valgte å jobbe med dette prosjektet til sin hovedoppgave ved utdanningen på Bilder Nordic, og i tillegg utforme en utstilling.

"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

"I'll See You Later I Guess" av Benedikte Olsen

Benedikte Olsen har fått pengestøtte fra nettsamfunnet Trafo.no og blitt sponset med Harman-papir fra Bresson.

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. Suggestiva bilder, som griper tag ordentligt med en märklig underton

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Utstilling

Stikkord

, , , ,