Leica S er et nytt kamera i det kjente Leica S-systemet – et logisk steg i utviklingen av mellomformat-satsningen til Leica. Nye Leica S har forbedret bildekvalitet og økt lysfølsomhet, bedre autofokus, raskere buffer og noen ergonomiske forandringer. Flere nye unike kamerafunksjoner sørger for raskere og tryggere arbeidsflyt.

I tillegg til det nye Leica S-huset lanserer Leica tre nye objektiver som ekspanderer de fotografiske mulighetene til Leica S: Leica Super-Elmar-S 24mm f/ 3.5 ASPH supervidvinkel, Leica Vario-Elmar-S 30-90mm f/ 3.5-5.6 ASPH zoomobjektiv, og Leica TS-APO-Elmar-S 120mm f/ 5.6 ASPH Tilt-Shift-objektiv.

Ny teknologi for bedre kvalitet og høyere hastighet

En av de største forandringene i Leica S-huset er elektronikken. En oppgradert bildebrikke sørger for bedre støykarakteristikk, naturlig fargegjengivelse og økt presisjon på hvitbalansen. Sistnevnte forbedring er en gråkortfunksjon der du tar et bilde med et gråkort og bruker det som referanse for resten av fotograferingen. ISO-rekkevidden har økt i begge ender av skalaen, fra ISO 100 til ISO 1600. Dette gir mellomformatbrukeren nye muligheter til å ta bilder med lite støy under vanskelige lysforhold.

Bufferminnet er doblet til 2 GB med en skriverhastighet opp til 166 mb/s. Dette gir mulighet til å fotografere sekvenser opp til 32 bilder i RAW-format uten stopp. Du kan også velge å lagre et bilde parallelt i størrelsene 37.5, 9.3 eller 2.3 megapiksler – for en raskere forhåndsvisning av bildet.

Rask og presis autofokus for motiver i bevegelse

Den oppgraderte autofokusen er ikke bare raskere, men også mer presis. For at motiver i bevegelse skal bli skarpest mulig, kan du med nye Leica S velge «predictive» autofokus. Dette betyr at kameraet sammenligner tidligere bevegelser fra motivet og regner ut hvor motivet vil være når eksponeringen skjer. Autofokusen vil da låse på det punktet som kameraet har regnet ut rett før du trykker på utløseren. Denne funksjonen, kombinert med Leica S sin fantastiske mellomformat kvalitet, setter en ny standard for profesjonell action-fotografering.

GPS og innebygget vaterfunksjon

Nye Leica S er nå det eneste profesjonelle kameraet med innebygget GPS. Med denne funksjonen kan du lagre geografiske data rett på Exif-fila, og du slipper å stille klokka i kameraet når du flytter deg mellom tidssoner. Du vil også, med en ny vaterfunksjon, ha muligheten til å rett opp horisonten og komponere presise bilder rett i søkeren.

Optimalisert brukeropplevelse

LCD-skjermen på 3″ har en oppløsning på 920 000 piksler og fullt sRGB-fargerom, samt bedre kontrast og lysstyrke. Ripebeskyttet Gorilla-glass på skjermen, søkerbilde på 98% med ekstra informasjon, ny meny og mykere gummibelegg for bedre grep, er noen optimaliseringer for enklere fotografering. I tillegg er det integrert en joystick for manøvrering av menyen, og en LEMO-blitssynkport for bedre sikkerhet ved studiofotografering.

Leica Protection Plan er inkludert ved kjøp av Leica S-hus. LPP gir deg en utvidet garanti på tre år og muligheten til å låne et demokamera hvis ditt kamera er på service. Fullversjonen av Adobe Photoshop Lightroom 4 følger også med kameraet.

Leica S er tilgjengelig fra desember 2012 og vil ha en veiledende pris på kr. 165.000,- inkl. mva.

Leica Super-Elmar-S 24mm f/ 3.5 ASPH. – Supervidvinkel til Leica S-systemet

Oversatt til 35mm-formatet tilsvarer Leica Super-Elmar-S 24mm en brenvidde på 19mm. Et objektiv perfekt til landskap, arkitekturfotografi og innendørsfotografering i små rom. Testene viser at Super-Elmar-S 24mm holder et meget høyt nivå på kontrast og maksimal oppløsning, selv ved høyeste blenderåpning.

På grunn av en innovativ konstruksjon av fokussystemet, leverer objektivet like god ytelse fra nærmeste fokuseringsavstand og til uendelig. 12 linseelementer i 10 grupper, hvorav fem er spesialglass, garanterer minimalt med forvrengning og kromatisk abberasjon.

Leica Super-Elmar-S 24mm f/ 3.5 ASPH. er tilgjengelig fra november 2012 og vil ha en veiledende pris på kr. 56.000,- inkl. mva.

Leica Vario-Elmar-S 30-90mm f/ 3.5-5.6 ASPH. – Det første zoomobjektivet til S-systemet

Leica Vario-Elmar-S 30-90mm tilsvarer brennvidden 24-72mm på 35mm-formatet, noe som gir muligheten til å fotografere med en normalzoom på mellomformat. Dette betyr at du fritt kan velge brennvidde uten å skifte objektiv samtidig som du bevarer den fantastiske mellomformat-kvaliteten.

Til tross for den avanserte mekaniske og optiske konstruksjonen, er Leica Vario-Elmar-S 30-90mm imponerende kompakt og lett. Objektivet er satt sammen av 14 linseelementer i fire grupper. Tre fluorittelementer og tre asfæriske overflater garanterer maksimal bildekvalitet gjennom hele zoomområdet.

Leica Vario-Elmar-S 30-90mm f/ 3.5-5.6 ASPH. er tilgjengelig fra november 2012 og vil ha en veiledende pris på kr. 77.000,- inkl. mva.

Leica TS-APO-Elmar-S 120mm f/ 5.6 ASPH. – Tilt-shift til Leica S-systemet

Leica TS-APO-Elmar-S 120mm er det første tilt-shift-objektivet til Leica S. Det apokromatisk-korrekte objektivet er bygd etter Scheimpflug-prinsippet. Det betyr at du kan oppnå perfekt perspektiv og maksimal dybdeskarphet ved å tilte og «shifte» på objektivet i den retningen du ønsker. På den måten oppnår du maksimal dybdeskarphet uten å måtte blende ned og minimere lysinnslippet, samtidig som du bevarer korrekt perspektiv. Dette gjør tilt-shift-objektiver perfekte til produktfotografering.

Det optiske systemet består av seks linseelementer, og objektivet tillater deg å «shifte» opp til 12mm i alle retninger, samt tilte fokusplanet opp til 8 grader.

Leica TS-APO-Elmar-S 120mm f/5.6 ASPH. er tilgjengelig fra januar 2013 og vil ha en veiledende pris på kr. 54.000,- inkl. mva.

Leica Elpro-S 180 – Nærlinse til Leica APO-Elmar-S 180mm f/ 3.5

Leica Elpro-S 180 er en nærlinse til 180mm-makroen i S-systemet. Nærlinsen reduserer nærgrensa på dette objektivet fra 1.5 til 1.1 meter. Du fester nærlinsa på fronten av objektivet som et filter, noe som gjør at autofokus, lysmåler og alle andre kamerafunksjoner fungerer normalt.

Leica Elpro-S 180 er tilgjengelig fra oktober 2012 og vil ha en veiledende pris på kr. 8.600,- inkl. mva.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , , , , , , , ,