Som et av flere hundre ledd i det pågående Skavlan-prosjektet mitt, fotograferte jeg i går et av verdens største band: Muse. Den salige blandingen av shoegaze, electronica, punk, pop og fengende støy har alltid tiltalt meg. Jeg kan dra paralleller til både Depeche Mode og Queen, og Matthew Bellamy’s vokal og gitar er unikt melankolsk og hjerteskjærende. Dessuten heter kjæresten hans Kate Hudson.

Bak kulissene på Skavlan hustler jeg som vanlig mine shoots pr. gang, og ingenting er gitt på forhånd. Jeg er prisgitt en slags dagsform. Evner jeg ikke å snakke meg inn med managere og andre “handlers” kan jeg glemme å fotografere. Så det blir mye babbel, håndhilsing og høflighetsfraser. Men det er hyggelig også, i all sitt stress. Jeg er nesten avhengig. Adrenalin spiller en vel så stor rolle her som på toppen i Hemsedal, for å kunne sette utfor.

I det 5 limousiner ruller inn bak sceneinngangen kommer Muse ruslende mot meg og min betongvegg. De har noen få minutter på opptaket før de må haste mot Arlanda. Jeg sier noe så usjarmerende som “I’ma skip the chit-chat, let’s do this right and real fast, and get you on your way”, uten engang å hilse. Virker som det ble satt pris på. Takk og pris.

Så etter noe pretensiøs fomling med oppsettet, ble det noen eksponeringer med Leica M9. Ca. 90 sekunder senere går vi sammen mot deres limousiner, og jeg har inntrykk at det er ikke bare Dave Grohl som skal ha betegnelsen “nicest man in rock”. Gleder meg til konsert!

Se Skavlan i kveld på NRK.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Bjørn Opsahl, Leica M

Stikkord

, , , , ,