Siljustøl i Bergen var min barndoms feriested. Her bodde farmor og farfar, og er barndomshjemmet til min far. Det inneholdt musikk, natur, et hus med uendelig mange rom, og uttalige myter og fortellinger, og en stor skog.

Fordi farfar, Harald Sæverud, var en kjent komponist, ble stedet et museum etter hans død i 1992, og dermed allemannseie. For meg føltes det da som om en del av barndomsminnene ikke lenger bare var mine. Jeg ønsker med dette prosjektet å ta tilbake den mystiske, litt skumle, men også fantastiske atmosfæren, og minnene jeg har fra barndommen, og fange dette med kamera.

For meg var Siljustøl i barndommen et helt spesielt sted, nesten som i et eventyr. Det var som å være på oppdagelsesferd og skattejakt i en verden av myter, gåter og et hult tre der det vokste brus. Atmosfæren jeg opplevde på Siljustøl har gitt en klang som har vært viktig i mitt arbeid med musikk og fotografi.

Bildene er tatt med Leica S2, som er et helt fantastisk kamera. Fargene ble så bra at jeg vurderte å ha serien i farger – til vanlig er ikke det et alternativ for meg. Kameraet var enkelt å bruke og ga meg en ro i fotograferingen. Samtidig var det mulig å jobbe raskt hvis det trengtes.

Prosjektet skal en dag bli til bok og utstilling. Se flere av Erlends prosjekter her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , , ,