Onsdag den 27. juni åpner Café Opera i Bergen fotoutstillingen om avstand. Utstillingen viser ti bilder, alle fotografert i Bergen, alle i sorthvitt. Prosjektet inneholder bilder fra offentlige rom, fra gaten, en skinnverden uten hverken dyp eller varig kontakt mellom mennesker.

Bildene viser mennesker uforstyrret i relasjon til byen eller i humoristiske situasjoner, men det finnes ingen historier eller sannheter i dette prosjektet, kun fabler, oppdiktninger som man selv står for. Dette gjelder både for bildenes tilskuere og for fotografen selv. Seriens tema er derfor gatens observerende karakter og avstanden som man opplever daglig.

Bildene er tatt med en Leica M4 eller M6 påmontert Zeiss Biogon 35mm F/2 eller Leica Summilux 50mm F/1.4. Filmen som har blitt brukt er Kodak Plus-X 125 og Kodak Tri-X 400, sistnevnte noen ganger pushet til 1600. Mitt forhold til dette utstyret handler om at jeg vil bruke noe jeg kan stole på. Noe jeg vet at fungerer uansett forhold. Det gjelder både kamera, objektiv og film. De tekniske hinderene er så godt som fjernet, slik at jeg kan bry meg om selve fotograferingen. I tillegg bør ikke den estetiske følelsen av selve verktøyet undervurderes. Hvilket kamera man bruker har mye å si for hvordan man fotograferer, og hvordan man føler seg når man fotograferer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Utstilling

Stikkord

, , ,