Vår Leica-ambassadør, Bjørn Opsahl, fikk det ærefulle oppdraget av å fotografere Justin Bieber på signingsferd i Oslo. Utstyrt med to kjappe rigger for få sekunders fotografering valgte Opsahl den raskeste løsningen, og fyrte løs med sin Leica M9-P og Leica Noctilux 50mm 0.95. Resultatet ble intime bilder av en superstjerne som sjelden lar kameralinsen komme så tett på.

Hvordan fikk du oppdraget?

Det var gjennom Skavlan, som gjorde et intervju med han. Jeg fotograferer alle intervjuobjektene til Skavlan frem til en bok som skal utgis i 2014.

Var det noe med denne shooten som var annerledes enn andre fotograferinger?

Annerledes var det vel ikke, annet enn alt styret på utsiden av bygningen. Justin har et litt anstrengt forhold til fotografer som kjent, så utgangspunktet var ikke optimalt. Det ble til slutt ca. 15 sekunder med fotografering. Problemet er å gi god regi på så kort tid.

Hvordan forbereder du deg til et slikt oppdrag?

Vanligvis bruker jeg mye tid på research, men denne jobben kom inn døra kvelden i forveien. Det ble en del googling på bilder av ham, samt lytting til «Baby» og gud vet hva de andre sangene heter, i bilen på vei inn på morgenen.

Fortell oss om ustyret du valgte for shooten og hvorfor.

Det ble Leica M9-P og Leica Noctilux 50mm 0.95 på full åpning. Jeg hadde en «rask rigg» med Leica S2 og et par lamper, og en «lynrask rigg», som da er M9-P-en over skulderen. Grunnet tidspresset ble det lynrask rigg.

Hvordan var Justin Bieber?

Liten, smart, hyggelig, velfrisert og rolig.

Hvor lang tid fikk du med Bieber?

Flere timer med han i samme rom, og sekunder med han foran mitt eget kamera.

Hvordan gikk du frem for å få de bildene du ønsket?

Jeg har noen regitriks på lager som jeg sikkert hentet frem. Jeg ønsket å fremstille han litt annerledes enn alle andre bilder vi ser av han. Jeg hadde en mørk og introvert Chris Isaak / Frank Sinatra i bakhodet, gjort mer som et situasjonsportrett.

Det synes jeg gikk høvelig bra.

Har du blitt en Belieber?

Javisst! Bare vent om noen år. Husk utviklingen til kongen av alle Justiner: Timberlake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Bjørn Opsahl, Leica M

Stikkord

, , , , , , , , ,