I dag presenterer vi en milepæl i Leica M-systemet. Verdens første digitale fullformat med svart-hvitt-sensor: Leica M Monochrom. Med svart-hvitt-sensor produserer kameraet bilder med en skarphet og briljans som aldri før er oppnådd.

Leica sine første modeller kom i en tid der fargefotografiet ikke hadde fått sitt kommersielle gjennombrudd. Leica-fotografene var som regel pressefotografer og avisene trykket i svart-hvitt. Etter hvert ble farge- og trykkteknologi såpass bra at fotografene også benyttet fargefilm, men i flere tiår var det som regel to Leica-kameraer i bruk samtidig. Ett til svart-hvitt og ett til farger.

Svart-hvitt preger fortsatt fine-art fotografiet. Svart- hvitt forenkler og gir både et kraftigere og strammere kompositorisk inntrykk. Det er mer tidløst og enklere å presentere. En digresjon er at årets store Oscarvinner «The Artist» er filmet i svart- hvitt.

Leica M Monochrom representerer et nytt kapittel i fotografiets utvikling, og det aller siste innen teknologi. Takket være fullformatsensoren uten fargefiltre, leverer kameraet bilderesultater av unikt høy kvalitet. Ved første øyekast kan Leica M Monochrom knapt skilles fra andre M-kameraer. Toppdekselet og kamerahuset er lakkert i matt-svart og modellbetegnelsen “monochrom” er diskret gravert på tilbehørsskoen.

Med Leica M Monochrom har vi fokusert på, som på alle M-modeller, funksjonalitet. Kameraet er optimalisert med en rekke funksjoner spesielt utviklet for å møte helt spesielle krav for svart-hvitt fotografering og tilbyr alt du trenger for å produsere bilder av høy kvalitet.

Høydepunkter:

 • Nyutviklet monokrom CCD-sensor med en oppløsning på 18 millioner piksler
 • Skarpere bilder takket være direkte behandling av RAW-data uten interpolering
 • Ekstremt lav, finkornet bildestøy opp til ISO 10.000
 • RAW-data histogram og varsel for overeksponering
 • Diverse programmerbare svart- hvitt toninger
 • Sort toppdeksel og bunnplate
 • Ny type skinn rundt kamerahuset
 • Skulderrem i lær
 • Nik Silver Efex Pro 2 og Adobe Photoshop Lightroom medfølger
 • Eksklusiv tilgang til Leica Monochrom Print Service i samarbeid med Whitewall
 • Original baryta fiber-print av et Magnum-bilde gjort med Leica M Monochrom

Veiledende utsalgspris på Leica M Monochrom er kr. 57.000,-. Kameraet blir tilgjengelig i Norge hos utvalgte Leica-forhandlere i juli.

Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH

Med det nye Leica APO-Summicron-M 50mm-objektivet har Leica sine ingeniører tøyet grensene for hva som er teknisk mulig og setter igjen en ny standard. Med topp ytelse på alle tekniske parametere, er objektivet beregnet for de mest kresne fotografene.

 Det nye Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH ble utviklet i den hensikt å maksimere både kontrast og detaljer selv på største blenderåpning, som alle Leica-objektiver. Målet er oppfylt på en uforlignelig måte. MTF-kurvene, som beskriver skarpheten i et bilde, holder over 50% kontrast helt ut til kantene, selv med helt åpen blender. Dette var tidligere ikke mulig og resultatet gir ekstremt skarp avbildning av alle motiver, med optimal definisjon helt ut i hjørnene, selv for nærbilder.

Videre er objektivets apokromatikk en meget kompleks og sofistikert metode for farge-korrigering. Det minimerer fargestikk på skarpe kanter, slik at alle detaljer og overganger blir naturlig gjengitt. Dette oppnås ved å integrere linser med abnormal fargespredning inn i objektivets konstruksjon. Dermed er fotografen i stand til å oppnå best mulig bildekvalitet, noe som blir spesielt synlig på store utskrifter eller utsnitt.

Høydepunkter:

 • Lyssterkt standardobjektiv som leverer fremragende bildeytelse
 • Myk gjengivelse av uskarpe bildeområder
 • Integrert solblender
 • Inkluderer objektivdeksel i messing
 • Emballert i eksklusiv presentasjonsboks

Veiledende utsalgspris på Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH er kr. 49.000,-. Objektivet er tilgjengelig i Norge hos utvalgte Leica-forhandlere i juli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , ,