Dette prosjektet handler om å sette søkelyset på et folk som blir gjemt bort og glemt i dagens samfunn. Jeg ville formidle virkeligheten i Pine Ridge reservatet, både på godt og vondt. Reservatet er USAs fattigste område og bærer sterkt preg av depresjonene som fattigdom og sykdom medfører. Rus og alkoholproblemer er fryktelig vanlig og selvmordstatistikkene blant de unge er skremmende høy.

Grunnen til at jeg sendte inn bildene til Leica Oskar Barnack Award 2012 er at jeg har lyst å vise bildene mine til dyktige fotografer. Det er høyt nivå, og jeg syntes det kunne vært gøy å bidra. Jeg valgte og sende inn Native fordi det er en serie jeg er blitt veldig glad i. Jeg syntes det er viktige og interesante bilder om et tema som altfor få tenker på.

Jeg gikk toårig fotoutdannelse på NKF, men da jeg var ferdig der valgte jeg å gjøre dette Native-prosjektet istedet for å ta en bachelor. Det var viktig for meg å utfordre meg selv og jobbe med det jeg helst vil, som er dokumentar- og kunstfotografering. Høsten 2011 var jeg 3 måneder i New York og jobbet på et kunstgalleri som intern, men New York er en dyr by og jeg måtte tilbake til Bergen og få meg en betalt jobb. Nå jobber jeg på Japan Photo og jobber med personlige prosjekter på si.

www.junigrieg.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Uncategorized

Stikkord

,