Tomm Wilgaard Christiansen Tahrir Square Leica Oskar Barnack Award

Det som foregikk på Tahrir-plassen i fjor var skjellsettende å observere på nært hold og fotografere. Så mange mennesker på ett sted, med ett felles mål, nemlig å styrte president Mubarak og å innføre demokrati i Egypt, som til tross for å ha vært et yndet feriemål, har vært et beinhardt diktatur.

En revolusjon som ble kjempet uten våpen og som ble vunnet med ren vilje. Flere hundre ble drept i demonstrasjonene som til slutt endte med Mubaraks avgang. Jeg var på jobb i Syria og i Libya flere ganger dette året, men det var ukene på Tahrir-plassen i Kairo som gjorde sterkest inntrykk.

Jeg synes at bildene viser den utholdenheten demonstrantene utviste. Dag og natt var de der. De sov, våket, spiste, diskuterte, ropte slagord og slåss mot politiet. For hver dag som gikk ble samholdet dem imellom sterkere og sterkere.

Tomm Wilgaard Christiansen Tahrir Square Leica Oskar Barnack Award

Bildeserien er et av de norske bidragene til Leica Oskar Barnack Award.

– Jeg har alltid tenkt på å sende inn bidrag til Leica Oskar Barnack Award, men har vært generelt dårlig på å sende inn bilder til konkurranser. Nå har jeg kjøpt Leica M9-P, og i den forbindelse fikk jeg litt ekstra inspirasjon.

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. Godt oeye for tema, og jeg likte veldig godt piggtraadhjertet. Sterkere biklkedbudskap skal men lete lenge efter. Super komposisjon

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Uncategorized

Stikkord

, ,