Halat Sophie Askari Stella Leica S2

Jeg har lenge hatt lyst til å teste Leica S2, så da jeg ble kontaktet for å ta coverbilde til den siste singelen til Stella Mwangi, så hoppet jeg på sjansen. Jeg fikk med både Summarit-S 70mm og Summarit-S 120mm og falt fort for 120mm. Alle bildene ble tatt med det objektivet. Jeg mottok kameraet rett før opptaket begynte, så jeg fikk ikke tid til å gå gjennom kameraet og stille det slik jeg trengte det. Jeg har både positivt og negativt å komme med, og her kommer mine erfaringer:

Halat Sophie Askari Stella Leica S2

Det første jeg reagerte på var hvor deilig kameraet er å holde i hånden. Jeg har relativt små hender og dette er ikke et lite kamera, men føler likevel at den satt ganske så perfekt. Vekten var heller ingenting å klage på, den var overraskende lett, selv om jeg brukte det store objektivet. Med en skulderskade som dukker opp så fort jeg fotograferer i mer enn to timer, så sliter jeg ganske fort, men nå fotograferte vi i hvert fall fire til fem timer uten noe problem.

«Hula Hoop» – Photoshoot from Bjørn Tore Moen.

Som retusjør for mange fotografer har jeg retusjert alt fra Leica S2 og Hasselblad, til små digitalkameraer og alt i mellom der. Kvalitet er viktig for et godt resultat og her leverer Leica S2. Jeg gledet meg som en unge til å se på filene etter fotoshooten og jeg ble ikke skuffet. Skarpt og fint! Hver råfil ligger på rundt 72 megabyte proppfull av deilig informasjon, og det bør man huske på før man dukker opp med en harddisk med kun noen få gigabyte ledig.

Halat Sophie Askari Stella Leica S2

Men det var som sagt noe negativt også. Jeg sleit veldig med å få fokus til tider, noe som er litt kjedelig da modellen kun klarer å holde en positur naturlig i noen få øyeblikk. At den er treg forventet jeg etter å ha brukt Hasselblad en del ganger, men denne var litt for treg. Hvis jeg fikk dobbeldose med problemer med fokus i noen sekunder, og så slet med at kameraet ikke tok bilder fordi det var for tregt, kunne det kjapt gå 20 sekunder uten et bilde, noe som gjør at det virker som man ikke klarer å ta et bilde. Med en kunde som står og ser på og en modell som poserer uten at et bilde blir tatt, blir dette litt flaut.

Leica S2

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med kameraet og kvaliteten på bildene minsker det negative. Så fort fokusproblemene er i orden er dette et kamera vel verdt å ha. Og alle er vel enige i at vi føler oss litt bedre når vi har en fin rød logo å vise fram?

Takk til Bresson for lånet av S2, og takk til det fine teamet!

Fotografering og etterarbeid: Halat Sophie Askari
Assistenter: Christopher Næss, Bjørn Tore Moen, Wegar Berg Gundersen
Stylist: Ida Østby Nielsen
Modell/artist: Stella Mwangi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , ,