Leica Oskar Barnack Award 2012

Leica Camera AG inviterer fotografer til å sende inn bidrag til Leica Oskar Barnack Award. En internasjonal jury skal hedre profesjonelle fotografer som kan fange og uttrykke forholdet mellom menneske og miljø.

Fotografer som ønsker å delta i konkurransen, kan sende inn sine fotografiske prosjekter på nettet mellom 16. januar og 1. mars 2012. Alle fotoseriene blir publisert i et galleri på Leicas nettsider. Bidragene leveres i en portfolio på opp til 12 bilder, og fotografiene må dokumentere samspillet mellom menneske og miljø på en kreativ, diskret og banebrytende måte.

Alle profesjonelle fotografer kan delta i konkurransen. Mer informasjon og konkurransevilkår ligger på Leica sin nettside »

Vinneren vil motta en Leica M9-P med objektiv til en verdi av 10.000 euro. I tillegg vil vinneren få 5.000 euro i kontanter. En egen pris, «Leica Oskar Barnack Newcomer Award», vil bli gitt til beste fotograf under 25 år. Vinneren av nykommerprisen vil motta en Leica M9-P med objektiv.

Leica Oskar Barnack Award ble første gang delt ut i 1979 i anledning 100-årsjubileet for Oskar Barnack fødsel. Konkurransen er til minne om Oskar Barnack, oppfinneren og hjernen bak Leica-kameraet. Fra 1914 til 1936 brukte han prototypen av Leica-kameraet vi kjenner i dag, den såkalte Ur-Leicaen, til å dokumentere livet og omgivelsene. Med dette kameraet kunne han ta hele serier med bilder på grunn av den nyskapende filmrullen, og ble en av de første fotografene til å dokumentere forholdet mellom menneske og miljø. Hans fotografier av flommen i Wetzlar i 1920, anses å være den første reportasjeserien tatt med et 35mm kamera.

Bli med på praten! 1 kommentar

  1. […] forholdet mellom menneske og miljø. Dette er ett av 13 norske innsendte bidrag til konkurransen. Les mer om Leica Oskar Barnack Award her! Rate this:ShareFacebookTwitterEmailPrintLike this:LikeBe the first to like this post. Tags: […]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

,