Erik Five Gunnerud Leica S2

På denne turen med Storm safari skulle vi primært utforske vestfjordene, men den siste dagen gikk gjennom highlands. Island i seg selv er utrolig vakkert, men vår islandske guide Ingo mener at vestfjordene er det absolutt peneste. September er en utrolig fin måned å dra dit på da høstfargene har slått ned i landskapet og lyset er fantastisk. Vi hadde utrolig flaks med været, med sol og vindstille nesten hver dag. Noe som er veldig sjelden på Island på denne årstiden.

Erik Five Gunnerud Leica S2

Vi fulgte fjordene og var innom små steder langs veien. Et av stedene var Látrabjarg som er europas vestligste punkt med et stup som er 400m rett ned. Dette området huser mange interessante ting som blant annet båten som står på land.

Erik Five Gunnerud Leica M9

Videre gikk turen på en helt unik safarivei som ikke er tilgjengelig uten store biler og god ekspertise. Vi ville heller ikke ha visst om den hadde vi ikke hatt med Ingo. Her var det steder vi ikke kunne tenke oss det var mulig å krysse, samt store stup ved siden av veien. Et spektakulært landskap og en uforglemmelig dag.

Erik Five Gunnerud Leica M9

Videre besøkte vi Ísafjörður og Djúpavík som  ble brukt da Sigur Rós spilte inn filmen sin Heima. Hotellet i Djúpavík drives av en norsktalende dame og hennes mann. Utgangspunktet for stedet var sildeindustrien som for lengst er borte. Nå driver de det som et hotell og sildefabrikken er gjort om til museum, utstillingslokaler, konsertlokaler og lager. Hele området rundt Djúpavík er utrolig flott og det er noe nytt og spennende bak hver eneste sving. Vi fikk også gleden av å følge de lokale sauegjeterne i noen timer. Nest siste dag ble tilbrakt i highlands hvor vi bodde ved siden av varme kilder, og siste dagen ble brukt på tilbakeveien til Reykjavik.

Erik Five Gunnerud Leica M9

Erik Five Gunnerud Leica S2

Alle bilder er fotografert med Leica S2 og Leica M9.

Et større utvalg av bildene fra turen finner du her: http://erikfive.wordpress.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M, Leica S

Stikkord

, , ,