Bresson ønsker deg velkommen til Leica Masterclass med Ragnar Axelsson under Bergen internasjonale filmfestival.

Program torsdag 20. oktober

1. Magnus Barfot kino

  • 18.00 Visning av filmen LAST DAYS OF THE ARCTIC (billetter kjøpes på Bergen Kino til kr. 80 etter 13. oktober)

2. BIFFs festivalbar (30 meter fra kinoen)

  • 19.30 Mottakelse med snacks og noe i glasset
  • 20.00 Masterclass med Ragnar Axelsson (på engelsk)

PÅMELDING: ole@biff.no

Ragnar Axelsson er sannsynligvis Islands mest kjente fotograf. Han har fotografert for Islands største avis Morgunbladid siden han var tenåring, og har i tillegg hatt bilder publisert i Life, National Geographic, Time og flere andre internasjonale magasiner og aviser. Han har fire ganger tatt årets beste pressebilde på Island, og er tildelt Leica Oscar Barnack Award.

Ragnar Axelsson har reist i arktiske områder i nesten 30 år, tiltrukket av livet i små fangstsamfunn på Grønland og i Canada. Verdens nordligste inuittsamfunn ligger nordvest på Grønland, med en livsform, en sosial organisering og en forestillingsverden som forteller om en unik tilpasning til den arktiske naturens strenge vilkår. I utstillingen «Last Days of the Arctic» tar Axelsson oss med til inuittenes bosettinger og landskap, og viser oss en sårbar kultur som står overfor dramatiske sosiale og miljømessige endringer.

De fleste bildene fra serien «Last Days of the Arctic» er fotografert med Leica M4-P og Leica M6. Vanlig utrustning for Axelsson var tre hus og tre objektiver.

– Å fotografere i minus 40 grader er ikke enkelt, og i alle fall ikke å bytte film. Det gikk ofte noen fingernegler i de operasjonene. Men man fotograferer ikke lenge om gangen under slike forhold. Og på kveldene i teltet, når fingrene ble varmet opp igjen, var det enormt smertefullt.

Selv om Grønland-prosjektet resulterte i boken «Last Days of The Arctic» som kom ut i fjor, føler ikke Axelsson at han er ferdig med prosjektet. I fjor var han tilbake to ganger, først og fremst fordi det lages en dokumentarfilm om han.

Her er trailer til filmen:

Her er Axelssons hjemmeside: http://rax.is/


Bli med på praten! 1 kommentar

  1. […] Biff sinn trailer om filmen Video med fotografier Hans vevside Leica masterclass […]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , , , , ,