Alexander Habesland Leica S2

I september dro jeg til Oslo for å gjøre en editorial shoot basert på en historie jeg hadde jobbet med. Dette var et eget prosjekt, så visuelt sett så stod jeg fri til å gjøre det jeg ville.

Alexander Habesland Leica S2

Jeg fikk låne utstyr av Bresson, og dro ut til deres hovedkontor for å hente kamerautstyret. Et Leica S2 med batterigrep og objektivene Summarit-S 35mm ASPH og Summarit-S 70mm ASPH.

Alexander Habesland Leica S2

Etter fullført to-årig fotografutdannelse ved Nordic School of Photography i Oslo flyttet jeg direkte til Milano i Italia. Jeg ville satse på motefotografi. Nå har jeg bodd der i over ett år og stortrives, det er utfordrende, men kreativt og spennende.

Alexander Habesland Leica S2

Før en editorial shoot starter jeg alltid med disse spørsmålene: Hva skal historien være? Hva skal skje? Hvilken stemning og følelse har historien? Ut ifra dette finner jeg også location (eventuelt studio) og jobber deretter med å finne rett modell/modeller for prosjektet. I tillegg trenger man en god stylist, make-up artist og hårstylist for å løfte hele looken.

Alexander Habesland Leica S2

Ettersom jeg jobber i Milano ble det utfordrende å finne et bra team på kort tid, men heldigvis var det veldig talentfulle folk som ville jobbe meg med på dette prosjektet. Jeg delte shooten over to dager fordi jeg ville kombinere studio og location i samme historie. Det å kombinere studio-foto med location-foto er en stor utfordring i forhold til å samsvare stemning, lys, historiefortelling og generell kontroll.

Alexander Habesland Leica S2

Leica S2 er et lekkert kamera med et rent design og mange muligheter. Jeg var spent på å se kvalitetsforskjellen på et slikt kamera mot mitt eget. Tross alt, selve kamerahuset koster omtrentlig kr. 165.000,-. Jeg ble ikke skuffet. En ukomprimert RAW-fil på hele 70MB og kvaliteten på bildene er fantastiske. Gjengivelsen av tonene, stoffligheten, mykheten og skarpheten kameraet gir var flott å jobbe med.

Alexander Habesland Leica S2

Editorialen er nå under post produksjon der bildene skal settes sammen slik at mote og historie går hånd i hånd.

Vi gleder oss til å se resultatet her på Leica-bloggen. Følg med!

(Alle backstagebilder av Agnes Carlsson).

(alexanderhabesland.com)

Bli med på praten! 1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica S

Stikkord

, , ,