Paal Audestad Leica M4

Forrige torsdag kom Paal sitt Leica M4 tilbake til Norge fra reparasjon. Det så like gammelt, brukt og fint ut, men inni var mye skiftet. Vi måtte bare overraske Paal litt. Vi ringte Bjørn Opsahl, en mann kjent for å være flink til å juge, og fikk han til å avtale et møte med Paal på Lompa! Alt gikk strålende. Bjørn Opsahl møter Paal Audestad på en café for å prate om en ”utstilling”.

Paal forteller her med sine egne ord:

Utstillinga kom han ikke helt innpå, før døra gikk opp, og Katrine og Pål fra Bresson kom inn. Av og til er jeg er så jævlig tjukk i hue at jeg ikke tar poenget i det hele tatt. Men jeg skjønte liksom at det ikke var helt tilfeldig, bare etter en liten stund..

Leicaposen, goodiebaggen, med kvadratisk eske pakket i gavepapir. Leicaen min! Den gamle M4’en, som plutselig ikke var sikkert at Leica’s teknikere klarte å reparere likevel! Over bordet fikk jeg overrakt kanskje tidenes feteste gave, kameraet i perfekt mekanisk stand. Det deilige klikket og det ultraglatte fremtrekket. Helt som nytt.

Trekke frem, det fine klikket, trekke frem, klikk osv osv. Det har jeg brukt kveldene mine til. Sitte med kameraet i hånden og sett og hørt på det fine patinerte messingkamraet klikke, om og om igjen. I helga skal jeg sette inn film og ta det første bildet!

Paal Audestad Leica M4

Hans trofaste og legendariske Leica M4 er tilbake der den hører hjemme, og vi gleder oss stort til den første filmrullen er fremkalt. Fortsettelse følger.

Les mer på Blender8.

(Alle foto: Bjørn Opsahl)

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Bli med på praten! 2 kommentarer

  1. […] Re: Leica M4- Black Paint from Leica Bresson Norway Leica M4en tilbake i Paals hender | Leica […]

    Svar
  2. […] om det slitne kameraet som stod hjemme på hylla hos Paal. Etter en omfattende reparasjon og en herlig gjenforening, kunne vi med glede dele historien om den første filmrullen som ble eksponert gjennom den […]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , ,