21. juni 2011

Nyhet: Leica M9-P

Leica M9-P

«P» for profesjonell.


Leica presenterer 21. juni 2011 kl. 19:00 det nye kameraet i M-serien, Leica M9-P. Dette er en ny versjon av verdens minste digitale fullformatskamera. Teknologisk er den på samme høye nivå som Leica M9, men denne M-modellen er utviklet spesielt for å tilfredsstille behovene til profesjonelle fotografer.

Leica M9-P

Leica M9-P har ripebestandig safirglass som sikrer LCD-skjermen mot slitasje. Dette materialet er så hardt at det kun kan bearbeides med diamantkutteverktøy, og det står imot slitasje gjennom mange års bruk. Takket være antirefleksbehandling på begge sider, er skjermvisningen på M9-P mye bedre under vanskelige lysforhold.

Leica M9-P sample

Venezia

Det nye Vulcanite-læret som dekker huset er meget motstandsdyktig for slitasje. Det har i tillegg en struktur som gir bedre håndgrep. Det betyr at det føles tryggere å holde M9-P i hånden, og det understreker samtidig den enkle betjeningen av Leica M-kameraene.

Et annet trekk ved Leica M9-P er den minimalistiske stilen som kun fokuserer på det helt nødvendige. Mange profesjonelle fotografer klistrer over den røde Leica-logoen for å gjøre kameraet så usynlig som mulig. På grunn av dette er den typiske røde prikken og M9-skriften på fronten av M9-P utelatt. I stedet er logoen gravert på toppdekselet i klassisk stil.

Leica M9-P

Leica M9-P er tilgjengelig i to forskjellige utgaver, en i sort og en i tradisjonell sølvkrom, hos autoriserte Leica M-forhandlere i løpet av juli 2011. Veiledende utsalgspris: kr. 52.000 inkl. mva.

Et oppgraderingsprogram fra Leica M9 til Leica M9P vil være tilgjenglig fra oktober 2011.

Om Leica M9
Siden 1954 har Leica M-systemet stått for en umiskjennelig og individuell form for fotografering og en meget bevisst fotografisk stil. Med et Leica M-kamera blir fotografen en integrert del av den kreative prosessen med å ta krevende bilder. Rammesøkeren viser bildet samtidig som fotografen har oversikt over hva som foregår utenfor bilderammen. Dette gjør at fotografen kan forutse det avgjørende øyeblikket og fange det presist og diskret. Dette er avgjørende innen ulike former for fotografering som fotojournalistikk og fotografering i tilgjengelig lys, og når man skal fange de diskrete og intime øyeblikkene.

Funksjonene til Leica M er laget for ekstrem robusthet og et langt, hardt arbeidsliv. Materialene er av høyeste kvalitet, og alle kameraene har vært gjennom en nøyaktig og samvittighetsfull, manuell produksjonsprosess. Dette sikrer at M-kameraene fungerer pålitelig i mange tiår framover.

Leica M9-P

M-kameraene har også full systemkompatibilitet. Nesten alle objektivene i Leica M-serien fra 1954 kan fremdeles benyttes på de nyeste M-kameraene – en viktig faktor i den varige verdien av M-serien.

De tekniske spesifikasjonene på Leica M9-P er identiske med M9. Imidlertid er både robusthet og diskresjon blitt forbedret på Leica M9-P, noe som gjør den til et soleklart valg for de som ønsker kun det beste, og som ønsker et kamera som leverer år etter år.

Enda en nyhet: Leica Super-Elmar-M 21mm / f.3,4 ASPH
I tillegg presenterer Leica et nytt objektiv til Leica M-systemet: Leica Super-Elmar-M 21mm/f.3,4 ASPH. Dette er et vidvinkelobjektiv med meget høy bildekvalitet som utvider utvalget med kompakte og prisgunstige M-objektiver.

Leica Super-Elmar-M 21mm f3.4 ASPH

For å møte kravene til digital fotografering, setter Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH standard for optisk kvalitet. Det utmerker seg med den beste optiske gjengivelse for briljant fotografering. Den ekstreme kompaktheten understreker fordelene med Leica M-systemet.

Objektivet gir en brennvidde som tilsvarer 28mm på Leica M8- og M8.2-modellene. Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH blir derfor et praktisk standard vidvinkelobjektiv for Leica M8-kameraene.

Leica M9-P

Venezia

Historisk er Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH et objektiv som følger opp legendariske Super-Angulon 21mm /f3,4. Det ble produsert fra 1963 til 1980 og er fremdeles et populært objektiv. Super-Angulon 21mm /f3,4. utmerket seg med sin kompakthet og ypperlige bildekvalitet.

Det blir lagt ut programvareoppdateringer for Leica M8, Leica M8.2 og Leica M9 som sikrer optimal bruk av Leica Super-Elmar-M 21mm /f.3,4 ASPH.

Leica Super-Elmar-M 21mm f3.4 ASPH

Et overblikk:

 • Vidvinkelobjektiv for arkitektur-, gate- og landskapsfotografering.
 • Ypperlig bildekvalitet på full blenderåpning. Forvrengning, vignettering og fargeavvik er redusert til et minimum.
 • Med sin kompakte størrelse er det et meget anvendelig vidvinkelobjektiv for fotografer som reiser mye.
 • Solblender i metall følger med som standard.
 • Antirefleksbehandlingen gjør at skarpe bilder kan tas selv under ekstreme motlysforhold.
 • f/3,4 i kombinasjon med kort brennvidde gir skarpe bilder selv i svake lysforhold.
 • Made in Germany.

Objektivet blir tilgjengelig hos autoriserte Leica M-forhandlere i løpet av juli 2011.

Veiledende utsalgspris: kr. 20.000 inkl. mva.

Bli med på praten! 1 kommentar

 1. $1000 dollar ekstra for en uskrapelig skjerm og ingen rød prikk.
  Leica lager gode produkter, men noen ganger er de bare på bærtur.

  PS: kan du vurdere å endre font for brødteksten? Den er ikke lese vennlig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategori

Leica M

Stikkord

, , , , , ,